Ciprus Maraton

race distance
A verseny távolsága

42.195 km

temperature
Átlagos hőmérséklet

8°C - 18°C

airport
Repülőtér

Pafosz

Ciprus Maraton

A rendezvény hétvégéjének fő versenye a maraton (42,2 km/26,2 mérföld), amely a rajttól a célig lélegzetelállító tájat kínál. Az Aphrodité szülőhelyéről induló pálya a Földközi-tenger partján halad.

 

A pálya során felfedezheti Pafosz hagyományos falvait, és élvezheti a híres mediterrán vendégszeretetet a 3 km-enként folyadékpótló állomásokkal és szurkolói támogatással.

 

A pálya az AIMS (Association of International Marathons and Distance Races – Nemzetközi Maratonok és Távfutó Versenyek Szövetsége) által akkreditált, és minden kilométeren egyértelműen jelzett. A versenyt a World Athletics szabályai szerint irányítják.

 

A maraton Petra Tou Romiou (Aphrodité szülőháza) elnevezésű futóversenyen pontosan 7:30-kor rajtol.

MARATON RAJT - AFRODITÉ SZÜLŐHELYE

MINDEN RÉSZTVEVŐ KAP:

A futópálya térképe

Az AIMS és a World Athletics által hitelesített
map demo

GYIK

A versenyszámok és a jótékonysági táska átvétele a Marathon Expo (“En Plo” kiállítóterem – 100 méterre a Pafos várától) az alábbi időpontokban lehetséges:

Péntek, március 1: 09:00 – 13:00 és 14:00 – 18:00 óra között.

Szombat, március 2: 09:00 – 13:00 és 14:00 – 18:00 óra között.

Csak különleges esetekben, a verseny napján is átvehetitek az ajándéktáskákat. A jótékonysági táskádat egy barátod/családtagod is átveheti.

Kérjük, írjon nekünk egy e-mailt: marketing@cyprusmarathon.com

Csoportos kedvezmények állnak rendelkezésre.

INFO: Csoportos kedvezmények

A csoportos regisztráció 2024. február 1-jén zárul.

Ingyenes autóbuszok indulnak reggel 6:00 és 6:20 között a Kato Pafos kikötői buszpályaudvarról (300 méterre a Pafos várától), hogy elszállítsák Önt a starthelyre. Kérjük, ne hozzon értéktárgyakat a rajt helyszínére.

A kizárási idő 6:00 óra. Azokat a maratoni futókat, akik a 21 km-nél lévő félmaratoni ellenőrzőpontot 3 óra 15 percen belül nem hagyják el, kizárják a versenyből, és autóval a célterületre szállítják. Azokat a lassú futókat/gyaloglókat, akik várhatóan 5 óra 30 perc felett érnek célba, a rendőrség arra kéri, hogy a járdán futva fejezzék be a versenyt, hogy az utakat újra megnyithassák.

A Logicom Ciprus Maratonon lehetőség van vendéglátási csomagot foglalni, hogy gondtalan legyen a verseny. Fizessen kevesebbet, élvezze többet!

Kattintson ide a csomagokért.

Díjak

ÖSSZESÍTETT GYŐZTESEK

A Logicom Ciprus Maraton 1. férfi és 1. női győztesét egyenesen az athéni maratonról származó, aranyba mártott olajfalevelekből készült koszorúval tisztelik meg; ugyanolyan megtiszteltetésben részesülnek, mint a Fokvárosi Maraton és a Bostoni Maraton győztesei.

CSAPATDÍJAK

A négy vagy több futót felvonultató csapatok automatikusan bekerülnek a csapatversenybe (az első négy futó számít). Az első csapat (összesítésben) trófeát kap.

Korosztályok

Az összesített győztesek nem vehetnek részt a korosztályi kategóriákban. Trófeák az egyes korosztályok első 3 helyezettjének.

FÉRFIAK NŐK
18 - 29 18 - 29
30 - 39 30 - 39
40 - 49 40 - 49
50 - 59 50 - 59
60 - 69 60 - 69
70 + 70 +

Half-Marathon

10km Road Race

5km Fun Run

Wine Run

race marshalls

Versenybírók

Önkéntes bírók csoportjai segítik a futók irányítását a pályán. A pafosi rendőrség is szemmel tartja majd a futókat, így garantálva biztonságukat.

Kísérő események:

március 3. 2024: Half-Marathon, 10km Road Race, 5km Fun Run
2024. március 5: Cyprus Wine Run

TESTIMONIALS

Our Participants Reviews

Darren Pettiit
Darren PettiitSwindon Striders - UK
Read More
Just like to say what a slick event this year... Lovely medals, top technical t-shirts, brilliant atmosphere, flowing beer & lovely Cypriot hospitality!
Nick Carter
Nick CarterGosport - UK
Read More
As welcoming and friendly as ever. Well organized and you managed to get the sun out too! Saving for next year when Gosport Road Runners will return.
Vital Hevia
Vital HeviaOviedo Runners, Spain
Read More
Congratulations for organizing such a beautiful event like Cyprus Marathon. It was a wonderful experience that our group, Oviedo Runners, wish to repeat. I was specially surprised for the experience and the kindness of Pafos.
Michalis Zanettos
Michalis ZanettosCyprus
Read More
Wonderful event. Year by year it gets better and better. Keep up the good work. Thank you. See you next year!
Previous
Next
demo images
Scroll to Top