ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Με χιλιάδες συμμετοχές από 50 και πλέον χώρες ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία ο 25ος επετειακός Logicom Cyprus Marathon, την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023.

 

Ο Μαραθώνιος, ο οποίος έλαβε χώρα στην European Capital of Smart Tourism του 2023, την Πάφο, συμπεριλάμβανε τέσσερις αποστάσεις. Τον επίσημο Μαραθώνιο 42.195 χιλιομέτρων, τον Ημι-Μαραθώνιο 21.098 χλμ, τον αγώνα 10 χιλιομέτρων και τον Οικογενειακό αγώνα 5 χιλιομέτρων. Όλοι οι αγώνες είχαν σημείο τερματισμού το σαγηνευτικό Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, όπου δημιουργήθηκε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα!

Περισσότεροι από 1800 ξένοι δρομείς επισκέφθηκαν το νησί μας με αφορμή τον 25ο Logicom Cyprus Marathon και συνδύασαν το χόμπι τους (τρέξιμο) με ολιγοήμερες διακοπές, μιας και οι καιρικές συνθήκες της χώρας μας το επιτρέπουν.

Έντονος ήταν ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους πρώτους Μαραθωνοδρόμους, με τον Σκοτσέζο, Sage Pearce-Higgins, να κερδίζει τον αγώνα με 2 ώρες 40 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Δεύτερος τερμάτισε ο Κύπριος, Κυριάκος Χριστοδούλου, με 2:41:47 και τρίτος ο Άγγλος, Ali King, με 2:43:11. Η Τσέχα, Barbora Novakova, έκοψε πρώτη το νήμα στις γυναίκες με χρόνο 3:09:07. Ακολούθησε στη δεύτερη θέση η νικήτρια του 2021, Terezia Gyorgi από την Ουγγαρία με χρόνο 3:12:17, ενώ την τριάδα ολοκλήρωσε η Ρωσίδα, Irina Masanova, με χρόνο 3:21:43.

Τους πρώτους νικητές του Μαραθώνιου τίμησε με στεφάνια ελιάς από το Μαραθώνα, εμβαπτισμένα σε χρυσό, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Logicom, κ. Ανθούλης Παπαχριστοφόρου.

Στον Ημι-Μαραθώνιο η πρωτιά πήγε και πάλι στη Μεγάλη Βρετανία αφού ο Άγγλος, Jacob O’Hara, τερμάτισε πρώτος σε 1 ώρα 11 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Ο Νορβηγός, Daniel Fikstvedt, τερμάτισε δεύτερος με 1:13:16, ενώ στο βάθρο είχαμε και Κύπριο, τον Γιώργο Χαράκη ο οποίος τερμάτισε τον Ημι-Μαραθώνιο με χρόνο 1:16:44. Στις γυναίκες καθάρισε με σχετική ευκολία την πρώτη θέση η Ουγγαρέζα Fruzsina Bakonyi με 1:22:19, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κύπρια, Χριστίνα Κούρρη, με 1:34:13. Την τριάδα ολοκλήρωσε η Αγγλίδα, Kairit Fitzgerald.

Ισραηλίτικη πρωτιά στα 10 χιλιόμετρα με τον Arbi Slalha να τερματίζει πρώτος με χρόνο 33 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε ο Ρώσος, Egor Vinogradov, με χρόνο 34 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ενώ την τριάδα ολοκλήρωσε και πάλι Ρώσσος, ο Valentin Makarov, με 36:20. Κυπριακή επικράτηση στις γυναίκες με την Τζούλια Ανδρέου να τερματίζει μόλις 2 δευτερόλεπτα μπροστά από την Αγγλίδα, Katie Down, με χρόνους 43:33 και 43:35 αντίστοιχα. Η τρίτη θέση ήταν και πάλι Κυπριακή υπόθεση, αφού η Άντρη Σωτηρίου τερμάτισε με χρόνο 44 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Κλείνοντας με τον Οικογενειακό Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων, ο οποίος ήταν και ο μεγαλύτερος σε συμμετοχή, οι πρώτοι τρεις άνδρες ήταν Κύπριοι με τους Γιώργο Τοφή (1ος), Ανδρέα Αγαθοκλέους (2ος) και Χρίστο Μηνά (3ος) να κερδίζουν από μια θέση στο βάθρο. Εξαιρετικοί ήταν και οι χρόνοι τους αφού έκαναν 16:13, 16:56 και 17:29 αντίστοιχα. Στις γυναίκες την πρωτιά κατέκτησε η Ρωσίδα, Aleksandra Kalistratova, με χρόνο 18 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα, ενώ η Πολωνή Monika Poncyliusz πήρε τη δεύτερη θέση με 20 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η μόλις 10 χρονών, Ekaterina Nasekina, μέλος του Γ.Σ. Κόροιβος, με χρόνο 20 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των 150 και πλέον εθελοντών, η διεθνής εκδήλωση δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Ευγενής ήταν και η υποστήριξη των εταιρειών και οργανισμών όπως της Logicom, που για 9η χρονιά είναι ο Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης, όπως επίσης και το Υφυπουργείο Τουρισμού, η εταιρεία DHL, η Atlantic, o Δήμος Πάφου, η Scaffolding Solutions, το Omega TV, το νερό Αγρός, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου, το SuperSport FM, η μπύρα ΛΕΩΝ, η ICE POWER, το Holland & Barrett, οι μπάρες Grenade, η Ronhill, η COROS και η 361.

Η επόμενη διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024.

Ο φετινός Μαραθώνιος Κύπρου Logicom ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του Ελληνικού και Κυπριακού αθλητισμού, Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

Scroll to Top